Kort nieuws

Altran bouwt mee aan e-truck Man

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de Internationale Automobil-Ausstellung in Hannover heeft de Duitse truckfabrikant Man een volledig elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Altran heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling ervan: het bedrijf was verantwoordelijk voor de integratie van de complete aandrijflijn, met een grote rol voor de vestiging op de Automotive Campus in Helmond. Sinds medio september rijden er al negen exemplaren van de e-truck rond in Oostenrijk voor praktijktests in de distributielogistiek.

Altran was de ontwikkelpartner voor de elektrificatie. Het bedrijf had de hoofdrol in de conceptuele fase van functionele naar passieve veiligheid en in de implementatie: bij de selectie en sourcing van componenten, de softwareontwikkeling voor de aandrijfeenheden, de installatie, de fysieke tests en de homologatie. ‘Bij dit project waren Altran-experts wereldwijd betrokken, onder wie veel e-mobility- en protobouwspecialisten uit Helmond’, aldus ceo Lars Seegers van Altran Nederland.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content