Tools&Toys

Altium rust prototypebord uit met Altera-FPGA

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen september lanceerde Altium een nieuwe aanpak voor rapid prototyping met zijn Nanoboard 3000. Het Australische bedrijf breidt dit nu uit door een bord te lanceren met een Altera Cyclone III-FPGA. Volgens de fabrikant hebben elektronicaontwikkelaars met het Nanoboard 3000 alles in handen om FPGA-gebaseerde designs te ontwerpen. Omdat ze er alle benodigde hardware en software bij krijgen, hoeven ze niet langer het web af te struinen naar drivers, peripherals en andere programmatuur. Altium noemt het een risicoloos goedkoop designalternatief voor ontwerpers die verder willen kijken dan standaard hardware met al zijn beperkingen.

Het nieuwe Nanoboard 3000AL en het bestaande Nanoboard 3000XN (met Xilinx Spartan 3-FPGA) kosten 295 euro, inclusief software, hardware en Altiums royaltyvrije IP. Elektronicadesigners kunnen ook gebruikmaken van Altiums aanbod aan cursusmateriaal en referentieontwerpen zodat ze snel aan de slag kunnen.

Altium wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Transfer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content