Tools&Toys

Altium Designer 6.8 in 3D

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Altium Designer 6.8 biedt meer dan drie honderd nieuwe functies. De 3D PCB-visualisatie-engine laat ontwerpers toe om op elk moment exact te zien hoe het geproduceerde bordje eruit zal zien. Ze kunnen het ontwerp roteren, rond componenten navigeren, inzoomen op het bordje en zelfs onder het oppervlak kijken om de interne lagen te analyseren. Dit alles gebeurt in realtime met hardwareversnelde 3D-graphics.

Metafile-gegevens kunnen in Altium Designer 6.8 direct van het Windows-klembord worden geplakt in een PCB-ontwerp. De PCB-editor is bovendien verbeterd en kan nu onder meer barcodes creëren en plaatsen. De grafische interface is ook verbeterd met live highlighting van componenten wanneer de gebruiker er met de muis over gaat. De nieuwe grafische editor Openbus vereenvoudigt het gebruik van FPGA‘s op bord- en systeemniveau.

De bestaande compiler is uitgebreid en neemt nu standaard C-code als invoer waarbij het een combinatie van gecompileerde objectcode en RTL-uitvoer voor een FPGA produceert. Ontwikkelaars kiezen de C-functie en variabelen die ze willen implementeren en hoeven geen HDL-code te schrijven. Herbruikbare Device Sheets vereenvoudigen het hergebruik van ontwerpen in meerdere projecten. De nieuwe Board Level Annotation-functie labelt en synchroniseert logische componenten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content