Alternatieve Arduino-IDE geeft gebruiker meer opties


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Uit onvrede met de standaard Arduino-IDE heeft de Braziliaanse programmeur Alex Porto onder de naam Mariamole een alternatieve ontwerpomgeving uitgebracht. De IDE biedt meer features voor de geavanceerde gebruiker, alhoewel de beginner er net zo goed mee aan de slag kan, denkt Porto. Mariamole (vernoemd naar een populair type snoep in Brazilië) gebruikt wel de standaard Arduino-software en bewaart daarmee de op de computer aanwezige configuraties. Ook kan de IDE Arduino-voorbeelden, -sketches en -bibliotheken importeren. Mariamole kan naast de normale IDE gebruikt worden.

De voornaamste toevoeging in Mariamole is de organisatie in projecten zoals in andere populaire IDE‘s. De programmeur kan in Mariamole meerdere projecten tegelijk openen. Alle projectmetadata wordt in een enkel XML-bestand opgeslagen. Daarnaast kan de IDE meerdere seriële-poort-consoles tegelijk openen.

Een andere belangrijke toevoeging is de mogelijkheid om het build-proces te tweaken. Zo is het mogelijk om compileropties aan te passen en bibliotheken te vervangen of toe te voegen.

De IDE is als opensource beschikbaar voor Windows. Mac- en Linux-versies zijn volgens Porto in de maak, maar het is nog te vroeg dag om hier een stabiele versie voor vrij te geven.