Tools&Toys

Alternatieve Arduino-IDE geeft gebruiker meer opties

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Uit onvrede met de standaard Arduino-IDE heeft de Braziliaanse programmeur Alex Porto onder de naam Mariamole een alternatieve ontwerpomgeving uitgebracht. De IDE biedt meer features voor de geavanceerde gebruiker, alhoewel de beginner er net zo goed mee aan de slag kan, denkt Porto. Mariamole (vernoemd naar een populair type snoep in Brazilië) gebruikt wel de standaard Arduino-software en bewaart daarmee de op de computer aanwezige configuraties. Ook kan de IDE Arduino-voorbeelden, -sketches en -bibliotheken importeren. Mariamole kan naast de normale IDE gebruikt worden.

De voornaamste toevoeging in Mariamole is de organisatie in projecten zoals in andere populaire IDE‘s. De programmeur kan in Mariamole meerdere projecten tegelijk openen. Alle projectmetadata wordt in een enkel XML-bestand opgeslagen. Daarnaast kan de IDE meerdere seriële-poort-consoles tegelijk openen.

Een andere belangrijke toevoeging is de mogelijkheid om het build-proces te tweaken. Zo is het mogelijk om compileropties aan te passen en bibliotheken te vervangen of toe te voegen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content