Technieuws

Altera brengt OpenCL-tooling uit voor FPGA’s

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Altera heeft een OpenCL-softwareontwikkelkit voor zijn FPGA‘s beschikbaar gemaakt voor zijn klanten. Daarmee moet het ook voor softwareontwikkelaars mogelijk worden om FPGA-code te ontwikkelen. In het OpenCL-programmeermodel draait een applicatie – vaak geschreven in een hoogniveau taal – op de CPU, maar delegeert rekenintensieve taken via een subset van C naar de GPU, of in het geval van Altera naar de FPGA. De SDK bevat een compiler om deze kernels te compileren naar code voor het device.

De ontwikkelkit kan gebruikt worden voor discrete FPGA‘s, maar is met name interessant voor de FPGA/CPU-hybrides die Altera later dit jaar op de markt brengt. Deze systemen positioneren de FPGA-logica als versneller voor de software op de CPU. De hechte koppeling tussen de twee subsystemen in deze Socs moet de bottleneck van geheugenuitwisseling goeddeels opheffen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content