Kort nieuws

Alten en Hogeschool Utrecht bundelen krachten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Alten Nederland en het Instituut voor ICT van de Hogeschool Utrecht hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De komende anderhalf jaar bundelen ze hun krachten op het gebied van onderwijsontwikkeling, afstudeerplaatsen, onderzoek, subsidieprojecten en promotionele activiteiten. De partijen hebben al langer goed contact: bij het bedrijf werken inmiddels zo’n tien HU-alumni, terwijl onderzoeker Daniël Telgen van de lectoraten Embedded Systems en Microsysteemtechnologie in 2009 binnenkwam via Alten.

Concreet gaan de partijen bij elkaar gastcolleges en workshops verzorgen. Daarnaast voorziet Alten de HU van input voor projectopdrachten en het excellentietraject, stelt het jaarlijks minimaal drie afstudeerplekken beschikbaar en draagt het bij aan het onderzoek van Embedded Systems en Microsysteemtechnologie. Het bedrijf levert ook een lid aan voor de beroepenveldcommissie, reviewt programmeercode van studenten en geeft feedback op cursusmateriaal.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content