Profiel

Als technologiebedrijf moet je soms de markt overtuigen

Koen Vervloesem
Leestijd: 6 minuten

Vier ingenieurs van Imec startten zeventien jaar geleden het bedrijf Target Compiler Technologies op om hun uitvinding te commercialiseren. Ondertussen is het bedrijf een wereldspeler.

Ook al kent het grote publiek Target Compiler Technologies niet, de kans is groot dat ze dagelijks chips gebruiken die met de technologie van het Leuvense bedrijf zijn ontwikkeld. Heel wat chipontwerpers gebruiken zijn tool IP Designer om processoren met applicatiespecifieke instructiesets te ontwikkelen (Asips). De audio- en videokernen in de alomtegenwoordige Omap-processoren van Texas Instruments zijn bijvoorbeeld met de tools van Target gebouwd. En bijna alle fabrikanten van hoorapparaten gebruiken processoren waarin de Leuvense tool een belangrijk aandeel heeft.

Target werd zeventien jaar geleden opgericht door vier ingenieurs die al enkele jaren bij Imec met elkaar samenwerkten: Gert Goossens, Dirk Lanneer, Werner Geurts en Johan Van Praet. Alle vier zijn ze nog actief in het bedrijf. ’Cohesie is heel belangrijk voor een onderneming‘, steekt CEO Gert Goossens van wal. ’Je werknemers moeten zich vereenzelvigen met het bedrijf. Dat de gemiddelde anciënniteit bij Target ergens rond de acht jaar ligt, toont wel aan dat we daarin slagen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content