Academica

Almelo biedt vernieuwende starters onderdak

Silvia Stegeman
Leestijd: 1 minuut

De gemeente Almelo werkt samen met de provincie Overijssel en regionaal samenwerkingsverband Netwerkstad Twente aan een innovatiecentrum voor startende bedrijven. Het kennispark moet eind volgend jaar onderdak bieden aan circa zeventig jonge bedrijven die aan nieuwe producten werken of zich op nieuwe markten richten. Gedacht wordt aan gedeelde voorzieningen voor werkruimtes, dure gereedschappen en instrumenten en eventueel cleanrooms.

Volgens de gemeentelijke woordvoerder vormt het bedrijvencentrum geen concurrentie voor soortgelijke parken in de buurt, maar vult het deze juist aan. In de regio zijn ook het Enschedese Kennispark Twente en het Campus Business Center in Hengelo te vinden. Als mogelijke locatie voor het innovatiecentrum noemt hij het nieuwe XL-businesspark Twente, aan de A35 en nabij de A1. De voorlopige kostenraming bedraagt twaalf miljoen euro. Drieënhalf miljoen euro wordt via subsidie gezocht en een soortgelijk bedrag via aandeelhouders.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content