Kort nieuws

Alleen datacentrum groeit op kwartaalrapport Intel

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het eerste kwartaal van 2013 bracht voor Intel een omzetdaling van 2,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor, naar 12,6 miljard dollar. Zoals verwacht waren vooral de cijfers van de pc-processoren ongunstig. De omzet daalde hier met zes procent naar 8,0 miljard dollar. De omzet uit datacentrumprocessoren steeg juist met zeven procent naar 2,6 miljard.

Waar Intel zich echter zorgen om moet maken, is het kopje ’overig‘. Dit verzamelbakje omvat de mobiele ambities en die moeten de terugloop in pc‘s goedmaken. In plaats van te stijgen, daalden de kwartaalinkomsten hier echter met vier procent en doken onder het miljard.

Opperbaas Paul Otellini ziet de toekomst echter niet zo somber in: ’We presteerden goed te midden van zwakke marktomstandigheden en ik ben verheugd over wat er in het verschiet ligt. We verscheepten onze volgende generatie pc-processoren, introduceerden een nieuwe productfamilie voor microservers en zullen onze nieuwe tablet- en smartphoneprocessoren begin van dit kwartaal uitleveren‘, zegt de CEO.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content