Alcatel partnert met Holst Centrum vanaf de zijlijn

Reading time: 1 minute

Author:

Telecomgigant Alcatel gaat een beperkt partnerschap aan met het Holst Centrum. Het Franse bedrijf krijgt via een fellow traveler-verband inzicht in de ontwikkeling van de onderzoekslijn voor draadloze autonome sensorsystemen. Op hun beurt geven de Fransen hier feedback op. ’Door de samenwerking met Alcatel kunnen wij ons programma versterken met de kennis van een toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen. Dit is een sleutelelement voor de realisatie van draadloze sensorsystemen‘, zegt Jo De Boeck, algemeen directeur van Imec Nederland.

Draadloze sensors van Imec

De Eindhovense tak van het Leuvense onderzoeksinstituut voert de regie over de onderzoekslijn naar draadloze autonome sensorsystemen. Het Holst Centrum gebruikt het inzicht in de kennis en uitdagingen van de industrie om zijn onderzoek bij te sturen. Het kenniscentrum sloot hiervoor al eerder partnerschappen met andere bedrijven. Alcatel wil de samenwerking gebruiken voor het inventariseren van de markt voor vaste netwerken en multimedia-thuisapplicaties die uit het onderzoek kunnen voortvloeien. De Boeck: ’In onze onderzoeksprogramma‘s brengen we al in een heel vroege fase van het ontwikkelingsproces alle spelers uit de waardeketen samen. Door ideeën en informatie uit te wisselen tussen deze verschillende spelers, kunnen we tot de beste oplossingen komen en nieuwe marktopportuniteiten creëren.‘

De overeenkomst heeft een duur van twee jaar. Imec en Alcatel werken al langer samen. In 2003 trad Imec toe tot Alcatel‘s Research Partnership-programma.