Kort nieuws

Alcatel-Lucent toch weer in het rood

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het laatste kwartaal van 2009 bleek slechts een tijdelijke opleving voor Alcatel-Lucent. Na jaren van rode cijfers kon het fusiebedrijf toen eindelijk een bescheiden winstje boeken. In het eerste kwartaal van dit jaar is Alcatel-Lucent echter weer terug in de rode cijfers. De omzet steeg jaar op jaar met bijna 10 procent naar 3,25 miljard euro. De operationele nettowinst schoot 195 miljoen euro in de min.

Topman Ben Verwaayen blijft positief: ’We zien een herstel in de markt voor telecommunicatieapparatuur en aanverwante diensten, vooral in Noord-Amerika. Deze opleving wordt gedreven door sleuteltechnologieën zoals IP, terrestrische optica en WCDMA/LTE. Door onze goede positie in alle deze gebieden ervaart Alcatel-Lucent een sterke stijging in de vraag. De beperkte beschikbaarheid van componenten verhindert ons echter om volledig aan deze vraag te kunnen voldoen. Dit resulteert in een zwakke financiële prestatie, die geen goede afspiegeling is van de huidige situatie.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content