Kort nieuws

Alcatel-Lucent snoeit en herfocust

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Michel Combes, sinds drie maanden CEO bij Alcatel-Lucent, gaat flink snoeien bij het verliesgevende bedrijf. Voor 2015 moet er meer dan een miljard euro aan bedrijfsonderdelen verkocht worden en nog eens een miljard bezuinigd, terwijl er twee miljard euro aan schulden geherwaardeerd wordt. Dit Shift-plan moet Alcatel-Lucent omvormen van een ’generalist in telecommunicatie‘ tot een ’industriële specialist in IP-netwerken en ultrabreedband, zowel mobiel als vast‘.

Sinds de fusie tussen het Franse Alcatel en het Amerikaanse Lucent in 2006 kampt het bedrijf met grote verliezen. Topman Ben Verwaayen heeft verschillende reorganisaties en ontslagrondes doorgevoerd, zonder dat het tij gekeerd werd. Met het Shift-plan wil Combes een duidelijke koers uitzetten om in te spelen op de veranderingen in de telecommunicatiesector.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content