Kort nieuws

Alcatel-Lucent eindelijk winstgevend

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Voor het eerst sinds de fusie heeft Alcatel-Lucent onder de streep positieve jaarcijfers gepresenteerd. De telecomgigant boekte in 2011 een nettowinst van 1095 miljoen euro, tegen minnen van 334 en 524 miljoen in respectievelijk 2010 en 2009. In 2008 verloor het concern zelfs 5,2 miljard euro.

Operationeel heeft CEO Ben Verwaayen zijn zaakjes nog niet op orde. Het afgelopen jaar daalde de omzet met twee procent naar 15,3 miljard. Het vierde kwartaal kwamen de inkomsten uit op 4,2 miljard, een sequentiële verbetering van twaalf procent maar dertien procent minder dan in dezelfde periode van 2010.

In zijn commentaar op het jaarrapport noemt Verwaayen de marktomstandigheden in 2011 uitdagend. Voor dit jaar heeft hij nog eens vijfhonderd miljoen euro aan besparingen op stapel staan. Als onderdeel van dit programma schrapt Alcatel-Lucent 185 banen in België.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content