‘Akzo-belager nu ook achter NXP aan’


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Hedgefonds Elliot wil een hogere prijs voor NXP afdwingen, schrijft persbureau Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen. Met steun van twee andere grote aandeelhouders zou Elliot het bestuur van de Eindhovense chipmaker onder druk zetten om opnieuw te onderhandelen met Qualcomm. Hoeveel meer dan de afgesproken 110 dollar per aandeel de Amerikanen zouden moeten betalen, meldt Bloomberg niet. Bij deze koers wordt NXP gewaardeerd op 47 miljard dollar.

Elliot kwam recent in het nieuws door de zaak die het – tevergeefs – aanspande tegen een ander Nederlandse multinational, Akzonobel. De Ondernemingskamer oordeelde maandag dat het bestuur van het chemiebedrijf geen aandeelhoudersvergadering hoefde te beleggen. Elliot wilde daarmee een doorbraak forceren in de onderhandelingen met verfbedrijf PPG, dat Akzonobel wil overnemen.