Kort nieuws

Aimvalley duikt met Koreanen in optische transceivers

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Hilversumse ontwerphuis Aimvalley stort zich met het Koreaanse OE Solutions op optische zendontvangers voor glasvezelnetwerken. Daartoe hebben de twee hun krachten gebundeld in een partnerschap. Samen gaan de bedrijven onder meer functionaliteit van de onderste twee communicatieniveaus, de fysieke en de datalinklaag, integreren in de volgende generatie optische transceivers. Dit moet het beheer en onderhoud van glasvezelnetwerken vereenvoudigen.

’De integratie van onze technologieën moet het voor netwerkoperators makkelijker maken om diensten te implementeren, in gebruik te nemen en te onderhouden‘, stelt Aimvalley-directeur Theo Muys. ’Daarbij verlagen onze gezamenlijke oplossingen de investeringen en de operationele kosten, het energiegebruik van een netwerk en het benodigde vloeroppervlak.‘

Aimvalley ondersteunt datanetwerk- en telecombedrijven met onder meer productdefinitie en -architectuur, softwareontwikkeling, systeemtests, hardwareontwikkeling en fabrieksintroductie. OE Solutions levert opto-elektronische zendontvangers voor draadloze en vaste breedbandtoepassingen. Het is gespecialiseerd in bidirectionele en industriële temperatuurtransceivers voor Common Public Radio Interface (CPRI), Ethernet, Open Base Station Architecture Initiative (Obsai) en video.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content