Tools&Toys

Agilent voegt 802.11ac-ondersteuning toe aan X-serie analysers

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Agilent heeft de N9077A-WLan-meetapplicatie voor zijn X-serie signaalanalysers geüpdatet. De software ondersteunt nu ook de nieuwste standaard 802.11ac. Deze breidt de 802.11n-technologie uit met een hogere RF-bandbreedte (tot 160 MHz), Mimo-functionaliteit en 256-Qam-modulatie die een doorvoer van 1 Gb/s onder 6 GHz mogelijk maakt voor meerdere stations. De software-update versnelt de controle van 802.11ac-componenten en de fabricage van hoge volumes.

De nieuwe 4FP-optie in de N9077A-WLan-applicatie laat testengineers hun ontwerpen met een druk op de knop verifiëren en valideren in een vroeg stadium van de productontwikkeling. Door dit te combineren met een PXA-analyser van Agilent die beschikt over een bandbreedte van 160 MHz kunnen ze de volledige 802.11ac-bandbreedte van 20 tot 160 MHz en 80 + 80 MHz doormeten. De applicatie kan in-channel- en swept-metingen uitvoeren die het kanaalbereik uitbreiden naar 800 MHz zonder dat dit extra hardware vereist.

De 5FP-optie voegt WLan-lijstsequentiemogelijkheden toe voor de EXA- en MXA-analysers uit de X-serie. Deze functionaliteit versnelt het testen doordat het niet meer nodig is om te schakelen tussen metingen en disparate bursts te herconfigureren. Met behulp van SCPI-commando’s doet de software één enkele acquisitie van maximaal 45 WLan-bursts, waarvan parameters als bereik, frequentie en triggertype afzonderlijk instelbaar zijn. Deze worden vervolgens allemaal in één keer gemeten. Dit maakt het mogelijk om grote aantallen tests snel en efficiënt uit te voeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content