Agilent brengt voedingsanalyzers op markt

Reading time: 1 minute

Author:

Agilent Technologies heeft twee bronmeeteenheden toegevoegd aan zijn N6700-serie van modulaire voedingssystemen. De N6781A analyseert batterijverliezen, de N6782A is bedoeld voor functionele tests. De fabrikant heeft de twee instrumenten ingericht op de testproblemen die gepaard gaan met batterijgevoede apparaten en componenten.

’In de markt voor batterijgevoede systemen hebben ingenieurs geavanceerde vermogenmanagementmethodes nodig om de levensduur van de batterij te maximaliseren‘, weet Gary Whitman van Agilent. ’Tot nu toe ontbrak het de bronmeeteenheden aan mogelijkheden om adequaat de dynamische stromen te meten die bij dergelijke methodes horen.‘ De N6781A en N6782A kunnen met hun naadloze meetbereik nauwkeurige metingen doen aan de dynamische stromen zonder storingen en onderbrekingen.

De tweekwadrants N6781A biedt de functionaliteit om het verbruik van draagbare apparatuur nauwkeurig in kaart te brengen. Samen met de 14585A-software van Agilent kunnen gebruikers nog beter de batterijverliezen analyseren. Volgens de leverancier is het instrument met name geschikt voor het testen van e-booklezers, mobiele telefoons, MP3-spelers en pacemakers.

De tweekwadrants N6782A kan zijn output moduleren tot 100 kHz. Dit maakt hem geschikt voor functionele tests van onder meer DC/DC-converters, vermogenmanagementeenheden, vermogenmanagement-IC‘s en versterkers. De input van het testobject kan worden gestimuleerd met snelle bron- en golfvormopties.