Achtergrond

Agile: de ijsberg versus de boom

Jos de Bel, Arnold Houwing
Leestijd: 5 minuten

Steeds meer organisaties veranderen hun werkwijze om een Agile-methodiek toe te passen. Toch is succes niet vanzelfsprekend. Regelmatig vallen bedrijven gedesillusioneerd terug op hun oude werkwijze. Onnodig en zonde, vinden Jos de Bel en Arnold Houwing van TMC.

Bedrijven worstelen vaak met het managen van softwareontwikkelprojecten. Als je langs een ontwikkelafdeling loopt, zie je niet direct hoe de software ervoor staat. Daarom is het lastig om te zien of een release op tijd is en wat de kwaliteit gaat zijn. Een Agile-methode als Scrum of Kanban kan helpen om dit inzichtelijker te maken. Deze technieken maken het proces visueler en effectiever en zorgen voor meer interactie met de klant.

Toch lukt de uitrol niet altijd. Voor het welslagen moet de hele organisatie achter de invoering van Agile staan. Dit betekent vaak dat er een cultuurverandering nodig is. Als die er niet komt, levert de introductie van de Agile-principes en -gebruiken geen voordeel op. Organisaties vallen dan terug in hun oude stramien. Een gemiste kans.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content