Kort nieuws

Agfa scoort Scandinavische orders in organisch geheugen en displays

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het Noorse Thin Film Electronics en het Zweedse Acreo gaan de geleidende polymeren van Agfa Materials gebruiken voor respectievelijk organisch geheugen en bistabiele displays. Thin Film sloot ook een overeenkomst met het Koreaanse Inktec. De Noren willen met deze samenwerking een complete keten kunnen aanbieden voor de productie van organische geheugens. De Lage Landen zijn goed vertegenwoordigd in dit ecosysteem. Eerder ging Thin Film al in zee met OTB uit Eindhoven voor de printapparatuur, Solvay Solexis uit Brussel voor de inkt en Cartamundi uit Turnhout voor de applicatieontwikkeling en verkoop. Verder zitten daar de printerkopfabrikant Xaar uit het Britse Cambridge bij en systeemintegrator Soligie uit Minneapolis.

Met de overeenkomst timmert Thin Film verder aan de weg naar massamarkten voor zijn organische geheugens. Agfa‘s Orgacon-productlijn van geleidende polymeren is gebaseerd op polyethyleen-dioxythiofeen (Pedot). De Belgen werken al ruim tien jaar met dit transparante materiaal voor een reeks van toepassingen variërend van antistatische coatings tot elektroluminescente applicaties en aanraakschermen. Ze gaan het materiaal nu verder optimaliseren voor geheugentoepassingen.

’Agfa heeft de grootste reeks high-performance geleidende polymeren in de markt‘, licht Thin Film-CEO Johan Carlsson de overeenkomst toe. ’De samenwerking met Agfa zal resulteren in materialen toegesneden op verschillende printtechnologieën voor gebruik in massatoepassingen van onze geheugentechnologie. Bovendien hebben we met deze overeenkomst de langetermijnlevering veiliggesteld van grote volumes geleidende-polymeermaterialen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content