Kort nieuws

Agfa krijgt weer grip op filmmarkt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met 734 miljoen euro hield Agfa zijn omzet in het eerste kwartaal nagenoeg stabiel ten opzichte van het jaar ervoor, maar de vijf miljoen winst van vorig jaar sloeg om in een verlies van 27 miljoen. Het bedrijf zegt wel dat het einde in zicht is voor de dalende verkoopcijfers van zijn geplaagde traditionele filmbusiness.

Gekeken naar de segmenten zijn er geen wilde schommelingen waar te nemen. De Graphics-tak, de grootste van de drie, noteerde een kleine omzetstijging van 2,6 procent naar 396 miljoen euro. Industriële breedformaatprinters deden het met name goed. De volumedaling van de analoge computer-to-film-business werd netjes gecompenseerd door de prijsverhogingen voor film. De Healthcare-tak verloor ten opzichte van het jaar ervoor 3,1 procent en kwam uit op 278 miljoen euro. Bij Specialty Products daalden de inkomsten met 4,8 procent tot zestig miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content