Kort nieuws

Agfa Graphics koopt Amerikaanse branchegenoot

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agfa Graphics neemt de activa van Harold M. Pitman Company over. Het Amerikaanse bedrijf levert producten en systemen voor drukvoorbereiding, industriële inkjet, persdienst- en verpakkingsdrukwerk. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, maken de partijen niet openbaar. Wel wil Agfa kwijt dat de Ebit-marge van Pitman overeenkomt met de globale 7 procent doelstelling van het Mortselse bedrijf.

Pitman telt 502 medewerkers, verspreid over zestien locaties in de VS. Met de overname versterkt Agfa Graphics zijn positie in de Amerikaanse drukindustrie. De Mortselaren rekenen op een omzet van meer dan vijfhonderd miljoen dollar. Ook de markt groeit omdat Agfa verschillende productlijnen aan zijn portfolio toevoegt zoals flexografische drukplaatoplossingen voor de verpakkingsindustrie en persdienstproducten. Bovendien vergroot het bedrijf zijn industriële inkjetaanbod met een assortiment van media, nieuwe inkten en grootformaatprintsystemen.

’Pitmans sterke distributienetwerk en brede portfolio van producten en systemen zal, gecombineerd met onze toonaangevende technologie, veelbelovende groeimogelijkheden bieden in deze strategisch belangrijke regio‘, zegt Agfa Graphics-president Stefaan Vanhooren. ’Een van de belangrijkste beweegredenen voor deze beslissing was het feit dat we een unieke mogelijkheid hebben om onze inkjetactiviteiten aanzienlijk te doen groeien.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content