Kort nieuws

Agfa-Gevaert zoekt kapitaal voor overnames

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Mortselse Agfa-Gevaert vraagt zijn aandeelhouders om ’de raad van bestuur meer flexibiliteit te verlenen voor de verhoging van het maatschappelijk kapitaal‘. Dat schrijft het management in de oproepbrief voor de algemene vergadering van 27 april. De Tijd publiceerde het document afgelopen vrijdag.

Agfa wil de statuten wijzigen zodat het meer vrijheid heeft om financiële middelen los te maken. Dat kapitaal wil het gebruiken om overnames te kunnen doen en om het bankenkrediet te kunnen verlengen. Volgens de bestuurders is omzetgroei een van de belangrijkste uitdagingen voor Agfa. Daarom moet het bedrijf zich versterken op de grafische en medische markten. ’De economische crisis heeft een aantal spelers in de grafische markt gedestabiliseerd. Dit zal zeker leiden tot een verdere consolidatie‘, schrijft Agfa-Gevaert. ’In 2009 waren de investeringen in overnames klein of middelgroot. We konden voor de financiering ervan dan ook putten uit onze bestaande financiële middelen. In de toekomst zouden zich kansen kunnen voordoen die omvangrijkere financieringsbronnen vereisen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content