Kort nieuws

Agfa-Gevaert vervangt financieel directeur

Silvia Stegeman
Leestijd: 1 minuut

Bij Agfa-Gevaert vervangt Kris Hoornaert het hoofd financiën Anne Vleminckx. Hoornaert komt van brouwerij Inbev, waar hij als controller onder meer verantwoordelijk was voor fusies en overnames. Volgens De Tijd bevestigt Agfa-woordvoerder Johan Jacobs dat de raad van bestuur heeft besloten Vleminckx te vervangen per 21 april.

Met het ontslag van Vleminckx gaat de stoelendans bij Agfa-Gevaert door. Begin december trad Jo Cornu aan als nieuw gedelegeerd bestuurder, de derde in vijf maanden (na Marc Olivié en Ludo Verhoeven). Vlak daarna werd Christian Reinaudo (ex-Alcatel-Lucent) aangesteld als hoofd van de kwakkelende medische divisie als opvolger van de weggestuurde Philippe Houssiau.

Ook de Raad van Bestuur verandert grondig. Agfa-Gevaert draagt Michel Akkermans, Horst Heidsieck en Roland Junck voor als nieuwe leden van de raad van bestuur. Als de aandeelhouders de benoeming goedkeuren op de algemene vergadering eind april, vervangt het kwartet de huidige raadsleden Ferdinand Chaffart, André Oosterlinck en Ludo Verhoeven. Chaffart bereikte de leeftijdsgrens voor herverkiezing, Oosterlinck en Verhoeven hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor een nieuwe termijn. Julien De Wilde zal de voorzittershamer van Verhoeven overnemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content