Kort nieuws

Agfa-Gevaert houdt poot stijf in Agfa Photo-zaak

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agfa-Gevaert weigert compromissen te sluiten in de rechtszaak met bijna zeventig voormalige werknemers van het failliete Agfa Photo. ’We procederen zeker voort‘, zegt Agfa-woordvoerder Johan Jacobs in Trends. ’Uit principe, omdat we overtuigd zijn dat we in deze zaken het gelijk aan onze kant hebben.‘

De beeldvormer uit Mortsel is in eerdere processen echter al in het ongelijk gesteld. In maart jaar veroordeelde de Duitse federale arbeidsrechtbank Agfa-Gevaert tot de uitbetaling van achterstallige lonen waarop ex-werknemers van de voormalige Duitse Agfa-vestiging aanspraak maakten. De rechters vinden dat het bedrijf zijn personeel in 2004 slecht heeft geïnformeerd over de gevolgen van de verkoop van Agfa Photo aan investeerder Hartmut Emans. Kort na die overdracht ging de vestiging over de kop en kwamen 2900 arbeidsplaatsen te vervallen, waarvan 2300 in Duitsland.

In de meest recente uitspraken door de rechtbank in Erfurt trok Agfa in vijf gevallen opnieuw aan het kortste eind. Agfa-Gevaert heeft 100 miljoen euro gereserveerd alle processen rondom Agfa Photo. Ruim 40 miljoen daarvan is al verspeeld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content