Agfa denkt bodem bereikt te hebben

Reading time: 1 minute

Author:

Agfa-Gevaert meldt opgetogen dat het eindelijk de neerwaartse trend in de financiën tot staan heeft gebracht. De omzet over het eerste kwartaal van het boekjaar kwam uit op 622 miljoen euro, exact even veel als een jaar geleden, terwijl de marges en schulden zich bijzonder sterk ontwikkelden. Daarbij boekte het bedrijf ook nog een bescheiden winst van 3 miljoen euro, tegen 1 miljoen een jaar geleden.

Ceo Christian Reinaudo durft dan ook alweer te dromen over groei. ‘Samen met de zwakkere euro stelde de goede prestatie van onze groeimotoren ons in staat om de neerwaartse omzettrend te stoppen. Dit versterkt ons geloof dat we erin zullen slagen om – gesteund door nauwkeurig uitgezochte overnames – onze omzet op middellange termijn naar 3 miljard euro te doen groeien’, aldus de ceo.

Er is wel een verschuiving waar te nemen in de afdelingen van het Mortselse bedrijf. Het succes is eigenlijk volledig te danken aan de Healthcare-divisie, waarvan de omzet met 4,1 procent groeide naar 254 miljoen euro. De Graphics-tak daalde met 1,8 procent naar 321 miljoen euro. Bij Specialty Products daalde de omzet zelfs met 7,8 procent tot 47 miljoen euro.