Kort nieuws

Agfa breidt uit in grote inkjetprinters

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agfa Graphics koopt Gandi Innovations, een Canadese specialist in grootformaat-inkjetsystemen. Het bedrijf uit Mortsel heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van het merendeel van de activa van de Noord-Amerikaanse activiteiten en van de aandelen van de voornaamste buitenlandse dochterondernemingen van Gandi. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Agfa meldt dat de transactieprijs ’geen significante impact‘ zal hebben op zijn schuld.

’De combinatie van de producten van Gandi Innovations en de producten van Agfa Graphics betekent dat we ons portfolio verder kunnen uitbreiden, wat zal leiden tot groei voor onze inkjetactiviteiten‘, aldus Richard Barham, Agfa Graphics‘ VP Inkjet. ’Dit is een belangrijke stap in de verwezenlijking van onze groeistrategie voor inkjet. Aangezien ons eigen portfolio bestaat uit instapmodellen en systemen voor het hoogste marktsegment, zijn Gandi‘s middenklassesystemen complementair met onze bestaande inkjettechnologie.‘

Sinds zijn oprichting in 2001 installeerde Gandi Innovations een groot aantal inkjetprinters. De piek lag in 2008, toen de Canadezen 127 miljoen dollar omzetten. Dit jaar trof de crisis het bedrijf hard, waardoor het sinds mei op het randje van faillissement balanceerde. Gandi heeft 256 medewerkers op de loonlijst en is wereldwijd actief via verkoopkantoren en distributeurs.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content