Afwachtende halfgeleidermarkt drukt Fei-resultaten

Reading time: 1 minute

Author:

Fei heeft over het derde kwartaal een omzet geboekt van 213 miljoen dollar, bijna zeven procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt veel last te hebben van wisselkoersen, maar ook van tegenvallende orders uit de semicon-markt. ‘Alhoewel de Science-tak volgens verwachtingen presteerde, bleven de activiteiten van onze grote halfgeleiderklanten achter bij de voorspellingen’, zegt ceo Don Kania. ‘De kortetermijnuitgaven van onze semiconklanten wordt beïnvloed door de overstap van de industrie naar 10 nanometer.’

Het nettoresultaat over het derde kwartaal kwam uit op tien miljoen dollar, tegen 22 miljoen een jaar eerder. Deze getallen zijn echter niet goed vergelijkbaar; Fei moest afgelopen kwartaal eenmalig 24 miljoen dollar afschrijven en ontving bovendien een eenmalige belastingmeevaller van 6 miljoen dollar.

Gelijk met de jaarcijfers maakte Fei ook bekend dat het het Amerikaanse DCG Systems heeft overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in foutdetectie en manipulatie van elektrische verbindingen in ic’s. Fei telt 160 miljoen dollar neer voor de overname.