Afsplitsing Qimonda duwt Infineon in dieprood


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Infineon heeft het tweede kwartaal van zijn boekjaar afgesloten met een recordverlies van 1,37 miljard euro. De dieprode cijfers zijn het gevolg van een afschrijving op Qimonda, de in 2006 afgesplitste geheugendivisie. Het voormalige moederbedrijf heeft nog steeds een belang in de spin-off. Zonder Qimonda boekte Infineon een winst van 19 miljoen euro. Dezelfde periode in 2007 eindigde het 11 miljoen in de plus.

Infineon is druk bezig zich terug te trekken uit het verlieslijdende Qimonda. Onlangs maakte het elektronicabedrijf bekend dat het voor 1 miljard euro aan aandelen van de hand doet, vooruitlopend op een volledige verkoop van zijn belang. ’De afschrijving is een duidelijk teken dat ze zo snel mogelijk van Qimonda af willen‘, zegt analist Eerik Budarz van Bankhaus Metzler. ’Zolang ze nog aandelen bezitten, zullen ze Qimonda echter als een last met zich meeslepen.‘ De geheugenmaker zelf sloot het tweede kwartaal af met 482 miljoen euro in de min, terwijl het bedrijf een jaar eerder nog 57 miljoen winst boekte.

Voor het hele boekjaar, dat eindigt op 30 september, verwacht Infineon een winst voor aftrek van rente en belastingen, met enkele procenten operationele-winstmarge. De verkopen zullen stijgen met een hoog enkelcijferig percentage, zo luidt de voorspelling. Als de huidige dollarkoers aanhoudt, valt de winst echter 120 miljoen euro lager uit. Daarmee zal het bedrijf de doelstelling van 10 procent marge niet halen.