Tools&Toys

Advantech lanceert vier Ethernet/IP-gebaseerde I/O-modules

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Advantechs Adam-6100-serie is een nieuwe familie industriële Ethernet-remote-I/O-modules, waarvan zeven leden zijn ontworpen met het Ethernet/IP-protocol en zeven op basis van Profinet. Vier van de Ethernet/IP-gebaseerde modules zijn net vrijgegeven: de 15-kanaals geïsoleerde digitale I/O-module Adam-6150EI, de 16-kanaals geïsoleerde digitale ingangmodule Adam-6151EI, de 16-kanaals geïsoleerde digitale uitgangmodule Adam-6156EI en de 6-kanaals relaisuitgangmodule Adam-6160EI.

Deze modules zijn ontworpen met 2500 V DC isolatiebeveiliging. Hierdoor zijn ze zeer goed bestand tegen interferentie. Daisy chain-connectiviteit zorgt voor een meer schaalbaar systeem met minder draden en helpt eveneens interferentie te voorkomen. De Adam-6100-serie kan gemonteerd worden op verschillende manieren afhankelijk van de situatie, zoals Din-railmontage, wandmontage en montage op andere apparatuur. Bovendien bundelt Advantech Adam.Net Utility met elke Adam-6100-module, waardoor gebruikers in staat zijn de Adam-6100-modules te configureren, in te stellen en te testen via Ethernet.

De eerste vier modules in de nieuwe Adam-6100-serie zijn nu verkrijgbaar, de overige drie Ethernet/IP-modules komen vóór maart 2011. De zeven Profinet-varianten verschijnen later dit jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content