Tools&Toys

Advantech lanceert DNV-panels voor scheepvaart

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Industrial Automation Group van Advantech introduceert de FPM-8192V, een 19 inch transflectief SXGA-TFT-lcd, en de FPM-8232V, een 23 inch UXGA-TFT-lcd. Beide schermen hebben een certificaat van kennisorganisatie Det Norske Veritas (DNV). Daarnaast beschikken ze over IACS E10- en IEC 60945-certificering voor maritieme industriële toepassingen.

De twee FPM‘s zijn uitgerust met maximaal vier video-ingangen, waaronder DVI, S-Video, VGA en Video, plus drie stadia beeld-in-beeldfunctionaliteit met variabele windows. Aan de voorzijde zit een OSD-controle voor het controleren van meerdere ingangen zoals (gps-)navigatie, temperatuur, trillingen en wind, waardoor meerdere windows op een enkele monitor kunnen worden weergegeven. De monitoren hebben een dimknop om de helderheid van de achtergrondverlichting in te stellen, van bijna 2 tot 100 procent. De transflectietechnologie bij het 19 inch-model verandert eenvoudig de helderheid om het navigeren gedurende dag en nacht te waarborgen. De FPM-8192V-touchscreenvariant heeft een driver die wordt ondersteund door Linux en Windows (2000, XP en Vista).

De behuizing van de schermen is gemaakt van marine-grade aluminium voorzien van een tegen UV-licht beschermende poedercoating om de betrouwbaarheid te garanderen. Het omhulsel is stof- en waterdicht volgens de IP65-norm en ESD-gezekerd tegen statische elektriciteit. Er is gedacht aan montagemogelijkheden aan de voorzijde voor inbouw in brugsystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content