AdvancedMC-module Commagility voor LTE en Wimax

Reading time: 1 minute

Author:

Commagility brengt de AMC-3C87F uit, een single-width Advanced Mezzanine Card die de kracht van een multicore-DSP en een FPGA koppelt aan flexibele I/O-connectiviteit met hoge bandbreedte. De module voor AdvancedTCA of MicroTCA bevat drie meerkernige 1 GHz TCI6487-DSP‘s van Texas Instruments en een Xilinx Virtex-5 SX95T-FPGA voor de DSP-coprocessing en de interfacing. De AMC-3C87F is gericht op draadloze basisband-, test- en andere verwerkingsintensieve toepassingen zoals LTE voor 3GPP en Wimax.

Twee optische SFP-sockets op het voorpaneel verzorgen standaard CPRI- en Obsai-antenneverbindingen naar draadloze radioheads, units onder test of andere optische datalinks zoals Ethernet-backhaul. Synchronisatie is mogelijk via gps of een andere referentieklok. Behalve Gigabit Ethernet-functionaliteit bevat de AMC-3C87F een volledige 10 Gbit/s Serial RapidIO-infrastructuur met een on-board Tsi578-switch van Tundra Semiconductor.

Samples van de AMC-3C87F zijn per direct beschikbaar. Er is een breed scala aan bouwopties en bij volumebestellingen is de module verder aanpasbaar. Zo is deze uit te voeren met de onlangs aangekondigde TMS320C6474-processor van TI. De kaart komt met uitgebreide bibliotheekondersteuning voor firmware en software. Samen met zijn softwarepartners biedt Commagility op basis van de AMC-3C87F ook een complete Wimax PHY-oplossing voor basisstations.