Tools&Toys

Adacore komt met unittestgenerator voor Ada

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Adacore heeft onder de naam Gnattest een generator voor unittest-harnesses uitgebracht voor Ada. De tool helpt met het opstellen van testprocedures en het aanpassen van de testcases aan veranderingen, zoals het toevoegen van subprogramma‘s aan een package (module) of het wijzigen van de interface. Gnattest creëert en onderhoudt de harness-code en de unittest-skeletons voor elk subprogramma, rekening houdend met alle Ada-semantiek zoals subprogram overloading en visibility.

Gnattest kan ook meer geavanceerde features van de Ada-taal aan zoals objectgeoriënteerde programma‘s en Ada 2012‘s programming-by-contract-mogelijkheden. Bovendien kan het overweg met type substitutability (de Liskov Substitution Principle) die vereist wordt bij DO-332.

De tool wordt meegeleverd met de Gnat Pro-ontwikkelomgeving en is beschikbaar voor alle Ada-versies en targetconfiguraties. De oudere AUnit-technologie wordt daarmee vaarwelgezegd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content