Kort nieuws

Acer rust minilaptop uit met Option-module

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Computerproducent Acer stopt Options inbouwmodules voor draadloos internet in zijn nieuwe Aspire One-lijn van ultramobiele pc‘s. De apparaatjes zijn sinds juni verkrijgbaar en Acers concurrentiemodel op de veelbelovende markt voor minilaptops. De Aspire One is de allereerste minilaptop met een inbouwmodule.

Acer-topman Gianfranco Lanci stelt dat er dit jaar 10 miljoen minilaptops over de toonbank zullen gaan op een totale computerverkoop van 300 miljoen. Het Taiwanese bedrijf dat de tweede plaats op de laptopwereldranglijst bekleedt, schat er 5 tot 6 miljoen te kunnen leveren. Lanci: ’Voor 2009 lopen de verwachtingen voor de hele markt uiteen. Sommigen voorspellen dat 30 tot 35 miljoen stuks zullen worden verkocht, maar wij denken dat 25 miljoen een redelijker cijfer is. Hoe dan ook, het wordt een groot segment.‘ De verwachting is dat deze compacte en goedkope toestellen over enkele jaren een vijfde van de totale laptopmarkt voor hun rekening zullen nemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content