Kort nieuws

Ace investeert in Compaan

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Amsterdamse Ace Associated Computer Experts heeft een strategische investering gedaan in toolontwikkelaar Compaan Design. Deze start-up, eind 2005 ontsprongen aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science (Liacs) van de Universiteit Leiden, biedt gereedschap voor het programmeren van heterogene multicoresystemen in hoogniveautalen als C of Matlab. De technologie versnelt de ontwikkeling van complexe stromende toepassingen vanuit een enkele specificatie, in het bijzonder op FPGA‘s. Ace investeert in ruil voor aandelen in Compaan. De Leidenaren gaan de kapitaalinjectie gebruiken voor de ontwikkeling van een industrieel product.

’De investering in Compaan sluit perfect aan bij onze focus op geavanceerde tools voor de parallelle ontwikkeling van hardware en software‘, zegt Martijn de Lange, CEO en oprichter van Ace. ’We zien een groeiende vraag naar programmeeroplossingen voor multicoresystemen. De industrie gebruikt onze Cosy-omgeving al om de meest uiteenlopende multicorecompilers te bouwen. De Compaan-technologie vormt een nieuwe, generieke oplossing die complementair is aan ons huidige portfolio.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content