Kort nieuws

Accu’s voor elektrische auto’s goedkoper dan gedacht

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Accupakketten voor elektrische voertuigen zijn minder kostbaar dan algemeen wordt aangenomen en hun prijzen blijven de komende jaren dalen. Dat concluderen Zweedse onderzoekers in Nature Climate Change. Omdat de batterijen een belangrijk deel van de kostprijs bepalen, zien zij reden optimistischer te zijn over de opmars van de elektrische auto dan voorheen.

Makers van elektrische auto’s houden doorgaans de lippen stijf op elkaar als het op accukosten aankomt. Op basis van tachtig openbare publicaties menen de Zweden toch te kunnen concluderen dat industriebreed de batterijen met 410 dollar per kilowattuur dit jaar al minder kosten dan waar specialisten van buiten de industrie mee rekenen voor 2020.

Marktleiders als Tesla en Nissan zouden zelfs al aan 300 dollar per kilowattuur komen, de bovengrens die wordt aangehouden om elektrische auto’s aantrekkelijk te maken voor een groter publiek. Pas vanaf 150 dollar per kilowattuur hebben benzineauto’s echt het nakijken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content