Tools&Toys

Acal demoot kleine geavanceerde GPS-module

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Acal BFI komt met ‘s werelds kleinste complete GPS-ontvanger, de OriginGPS ORG1410. Het complete GPS-system&8208;in&8208;package (Sip) meet 10 bij 10 mm en integreert een Sirfstar IV-processor met actieve antenne, RD-afscherming, TCXO- en RTC-kristal, LNA- en Saw-filters en Uart-, SPI- en I2C-interfaces. De positie is in minder dan een seconde gefixt, terwijl het stroomverbruik op nog geen 15 mW ligt.

Het systeem heeft een gevoeligheid van -163 dBm, waardoor het ook met zeer zwakke signalen overweg kan. Acal BFI claimt zelfs dat gebruik binnenshuis mogelijk is. Slimme firmware kan inspelen op veranderingen in context, temperatuur en satellietsignalen en opportunistisch de intervalparameters hierop aanpassen.

Op dit moment heeft Acal BFI slechts demonstratiemodellen beschikbaar van de Sip, samen met ontwikkelkits. Het is nog niet geheel duidelijk wanneer de volumelevering begint.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content