ABN en Bom investeren in educatief speelgoed uit Den Bosch

Reading time: 1 minute

Author:

Serious Toys ontvangt een kapitaalinjectie van ABN Amro en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Het bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch ontwikkelt interactieve elektronische leermiddelen die gebruikmaken van tastbare oefen- en speelobjecten. Daarbij werkt het samen met educatieve uitgevers als Thiememeulenhoff, Educo en Blink. Het geld van de investeerders gaat het besteden aan nieuwe content, marketing en internationalisering. De hoogte van het bedrag hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Serious Toys splitste in 2008 af van Philips Research. Inmiddels heeft het tien medewerkers en een eerste product op de markt, de Tiktegel. Dit digitale speelbord voor het basisonderwijs laat kinderen zelfstandig werken aan uitdagingen op het gebied van cognitieve en sociale vaardigheden, rekenen en taal. Daarbij stemt het het niveau en tempo af op de individuele leerling en slaat het de resultaten automatisch op, waarna de leerkracht deze eenvoudig kan raadplegen. Eerder dit jaar won Serious Toys de Broos van Erp Prijs voor jonge bedrijven met een innovatief product op het gebied van nieuwe media.

’Er moet veel geïnvesteerd worden in de marketing van de Tiktegel en de ontwikkeling van nieuwe Tiktegel-leerspellen die aansluiten op de leerdoelen in het basisonderwijs‘, reageert CEO Pieter Boelens op de investering. ’Dat kan nu versneld gebeuren. Verder is het door de kapitaalinjectie mogelijk om ons product te lanceren in het buitenland. Met name bedrijven uit Engeland, Brazilië en Japan zijn zeer geïnteresseerd in de Tiktegel.‘