Kort nieuws

Aandeelhouders spuien kritiek op Infineon

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de jaarvergadering toonden aandeelhouders van Infineon zich gisteren niet onder de indruk van de prestaties en plannen van de onderneming. Het activistische fonds Hermes vraagt om een onderzoek naar het beleid van de raad van commissarissen.

Het water staat Infineon aan de lippen. De chipmaker zucht onder een zware schuldenlast en sleept een doodzieke DRam-dochter mee. CEO Peter Bauer had zijn aandeelhouders gisteren weinig opwekkend nieuws te melden. Hij voorspelt voor dit jaar een omzetdaling van 15 procent ten opzichte van vorig jaar (Infineons boekjaar loopt van 1 oktober tot 31 september). Bauer sluit echter niet uit dat de omzet dit jaar met ruim een vijfde inzakt.In de Europese halfgeleidersector gonst het de laatste tijd van de geruchten over een consolidatieslag. Infineon en het Eindhovense NXP zijn potentiële overname- of fusiekandidaten. De businessunites voor automotive zouden elkaar kunnen versterken en een van ‘s werelds grootste chipbedrijven voor automotive opleveren.

Infineon moet in de komende 18 maanden voor 900 miljoen euro aan leningen en schulden herfinancieren. Begin deze week schreef de Financial Times dat Infineon een lening bij de Duitse staat had aangevraagd, omdat banken zijn leningen en schulden niet willen herfinancieren. Daarnaast hangt het 77,5 procent belang in Qimonda als een molensteen om de nek van het Infineon. De strubbelingen van de DRam-producent en de uitstel van betaling die het heeft aangevraagd, gaan Infineon waarschijnlijk 125 miljoen euro kosten, bericht de Britse zakenkrant.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content