Kort nieuws

Aandeelhouders roepen Agfa op matje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse investeringsfonds Franklin onderneemt actie tegen Agfa-Gevaerts raad van bestuur. Dat schrijft De Tijd. Franklin is met 11,5 procent de belangrijkste aandeelhouder van het kwakkelende beeldverwerkingsbedrijf uit Mortsel. De investeringsmaatschappij benadert andere belangrijke minderheidsaandeelhouders om een gezamenlijk standpunt in te nemen tijdens de algemene vergadering op 29 april. Naast Franklin zijn de belangrijkste aandeelhouders Classic Fund, Nordea, Pioneer en Sparinvest. Ze bezitten 30 procent van Agfa.

De investeerders zijn bijzonder ontevreden over de gang van zaken bij Agfa. Ze vinden dat Agfa‘s raad van bestuur – met als belangrijkste leden Fred Chaffart, Jo Cornu, Julien De Wilde, Christian Leysen, André Oosterlinck, Karel Van Miert, Werner Vanderhaeghe en Ludo Verhoeven – zich de laatste jaren niet naar behoren van zijn taak heeft gekweten en te laat aan de alarmbel heeft getrokken. Volgens De Tijd is de kans aanwezig dat de boze aandeelhouders eind april geen kwijting geven aan de raad van bestuur of een deel ervan en dat ze bovendien vraagtekens zetten bij de vergoeding van raadsvoorzitter Verhoeven. Wellicht eisen ze ook een eigen plek in de raad.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content