Tools&Toys

Aaeon komt met I5/I7-SBC op tussenformaat

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Met de Epic-QM57 introduceert Aaeon een nieuwe enkelbordcomputer conform het Embedded Platform for Industrial Computing-formaat van 165 bij 115 mm, dat valt tussen PC/104 en Mini-ITX. De SBC combineert een Core I5 of I7 met de QM57-chipset. Maximaal twee 204-pins Sodimm-sockets ondersteunen tot 8 Gbyte 800/1066 MHz DDR3-geheugen. Typische toepassingsgebieden zijn beveiliging, defensie, industriële automatisering en besturing, testen en meten, en transport.

Het I/O-arsenaal bestaat uit aansluitingen voor onder meer Gigabit Ethernet (twee), seriële communicatie (vier) en USB 2.0 (zes). Voor dataopslag biedt de Epic-QM57 twee Sata-connectoren en een Compactflash-socket van het type 2. De enkelbordcomputer kan twee displays simultaan aansturen via CRT en 24 bit LVDS. In plaats van de laatste interface is de SBC ook te voorzien van een DVI-uitgang. Daarnaast heeft de Epic-QM57 een Mini Card-expansieslot en PCI-104- en PCI/104 Express-uitbreidingsconnectoren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content