6U VMEBus-enkelbordcomputer Men haalt 320 Mbyte/s


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De A17 van Men is een 6U VMEBus-enkelbordcomputer gebouwd rond Freescales MPC8548-processor met klokfrequenties tot 1,5 GHz. Dankzij het 2ESST-protocol bereikt het bordje theoretische doorvoersnelheden tot 320 Mbyte/s. Aan de voorkant heeft de A17 twee Gigabit Ethernet- en twee Com-interfaces die toegankelijk zijn via een RJ45-connector. Nog eens twee Gigabit Ethernet-kanalen zijn beschikbaar op de optionele P0-connector aan de achterkant.

De enkelbordcomputer heeft twee PMC-slots. Een ondersteunt I/O aan de achterkant en kan ook worden gebruikt voor XMC-modules met een PCI Express x1-, x2-, x4- of x8-link. Het tweede PMC-slot is aangesloten op de on-board FPGA. Het 2 Gbyte DDR2 SDRam-geheugen is vast gesoldeerd ter bescherming tegen schokken en trillingen, evenals de flashschijf voor programmageheugen. Het operationeel temperatuurbereik loopt van -40 tot 85 graden Celsius.