Kort nieuws

6 miljoen groeigeld voor slimme laadoplossing Viriciti

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Amsterdamse Viriciti heeft 6,25 miljoen euro opgehaald bij investeerders voor verdere groei in Noord-Amerika. Viriciti richt zich op ov- en transportbedrijven die met elektrische voertuigen rondrijden. Met het Amsterdamse telematicaplatform kunnen zij het laadregime afstellen op de routes zodat de accu altijd vol genoeg is en de netbelasting – en daarmee de kosten – minimaal blijft. Het platform kan ook traditionele brandstofwagens beheren, waardoor de hele vloot in een enkele omgeving ondergebracht kan worden.

Viriciti claimt al het marktleiderschap in Europa en de VS op het gebied van bustelematica, met onder meer New York City Transit, Toronto Transit Commission en Stanford University als klant. In december plaatste ook ‘een groot technologiebedrijf in Silicon Valley’ een order voor vijfhonderd systemen. Viriciti bedient hen met twee vestigingen in de VS. Met de nieuwe investering moeten het team, het aantal kantoren en het klantenbestand verder uitgebreid worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content