5,7 inch touchpaneel Mitsubishi bij Koning & Hartman

Reading time: 1 minute

Author:

Koning & Hartman breidt zijn aanbod in de GOT1000-serie grafische bedieningspanelen van Mitsubishi Electric uit met een middelgroot 5,7 inch paneel-mount-terminal. Er is keuze uit een STN-scherm in zestien grijstinten of een full color TFT-model met 320 bij 240 pixels. Beide schermen zijn ontworpen voor een lange levensduur met analoge touch-functies, een USB-poort aan de voorzijde, een SD-interface, IP67-fronten, Ethernet-poort en led-achtergrondverlichting. Standaard beschikt de GT14 ook over een RS232- en RS422/485-poort en is tevens voorzien van een FA Transparant-functie die een aangesloten pc direct doorlinkt naar Mitsubishi Electric FA-producten, zoals PLC‘s, frequentieregelaars en servosystemen.

De USB-programmeerpoort maakt eenvoudige overdracht van het besturingssysteem en projectgegevens mogelijk aan de voorzijde van het paneel. Hiervoor is het niet nodig om de schakelkast te openen. Via de USB-hostpoort aan de achterzijde van de GT14 kan een USB-geheugenoptie of een toetsenbord en muis worden aangesloten. Voor extra gebruiksgemak is een waterdichte USB-kabel met doorvoer naar de kastdeur beschikbaar.

Een SD-kaartslot, voor standaard SD-kaarten, maakt eenvoudige uitbreiding van het geheugen mogelijk voor dataopslag (logging) en back-up/restore-functies van PLC-programma‘s en parameters. Standaard is de GT14 uitgerust met 9 MB flashgeheugen.