Technieuws

46-kernige systeemchip herstelt zichzelf

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Crisp-consortium van NXP, Recore Systems, Thales, de UT, Atmel en de technische universiteit van Tampere presenteren op de Date-conferentie een zelftestende en -herstellende systeemchip voor streaming toepassingen. De chip bestaat uit vijf tegels met elk negen van Recores Xentium-DSP-cores voor de stream-processing, plus een generieke Arm-kern om het geheel aan te sturen.

Naarmate chipstructuren kleiner worden, neemt ook de kans op fouten toe. Maar naarmate er meer rekenkernen op een systeemchip worden gezet, komen er ook meer mogelijkheden voor redundantie. In de chip van het Crisp-consortium draait op de Arm-kern een resourcemanager die voortdurend de rekenkernen en het netwerk test. De taken worden vervolgens toegekend aan de onderdelen die goed werken.

De systeemchip is schaalbaar en configureerbaar voor verschillende streaming toepassingen, variërend van automotive en medische tot consumentenmarkten. De projectpartners demonstreren dat aan de hand van verschillende toepassingen. Als low-end consumententoepassing tonen ze een satellietnavigatiesysteem dat minimaal vijf Xentium-kernen nodig heeft om vier satellieten te volgen. Eventueel zijn er meer cores bij te schakelen. Als high-end toepassing laten ze een digitale bundelvormer zien voor radartoepassingen. Die gebruikt minimaal 39 cores voor het berekenen van acht bundels en zestien ontvangstkanalen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content