Academica

4,5 miljoen voor techniek op basisschool in Zuid-Nederland

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TU Eindhoven en Fontys willen basisschooldocenten bijspijkeren op het gebied van techniek. Daardoor kunnen zij op hun beurt leerlingen warm maken voor dit gebied, is de gedachte. Samen met elf pabo‘s in Zuid-Nederland gaan de hoger-onderwijsinstellingen vanaf komend schooljaar zo‘n 2100 leerkrachten trainen. Het Platform Beta Techniek stelt 4,5 miljoen euro beschikbaar.

Volgens het platform zit het techniekonderwijs op basisscholen een beetje in het verdomhoekje. Dat kan veranderen door de docenten enthousiast te maken, denken de TU en Fontys. De cursus zal dan ook praktisch van aard zijn.

De bijspijkercursus is onderdeel van VTB Pro van het Platform Bèta Techniek. Dat wil nog twee van dergelijke centra opzetten, een in Oost-Nederland en een in de regio Amsterdam. In totaal moeten zo‘n vijfduizend docenten meedoen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content