Academica

43 miljoen extra voor hoger onderwijs in 2006

Leestijd: 1 minuut

Het kabinet verhoogt de begroting voor het onderwijs vanaf dit jaar met 300 miljoen euro, waarvan 43 miljoen euro naar het hoger onderwijs gaat. Dat staat in de voorjaarsnota. De komende jaren wil de regering het aandeel voor het hoger onderwijs structureel verhogen tot 173 miljoen extra in 2010. Dit geld komt boven op de drie miljard euro die er jaarlijks voor het hoger onderwijs beschikbaar is.

Staatssecretaris Rutte van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil het geld vooral gebruiken om het rendement van het onderwijs te verhogen en om excellent onderwijs te bevorderen. Een op de vijf studenten is volgens Rutte gedreven, schrijft het Hoger Onderwijs Persbureau. De staatssecretaris wil dat onderwijsinstellingen voor hen intensievere studies en meer contacturen aanbieden.

De overige 257 miljoen euro voor het onderwijs gaat naar het verhogen van de leerplicht tot 18 jaar. Hierdoor komen er jaarlijks 20 duizend leerlingen bij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content