4 miljoen voor uitbreiding voucherprogramma EZ


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het ministerie van Economische Zaken is maandag een proef gestart om innovatievouchers besteedbaar te maken bij private partijen, zoals ingenieursbureaus. Minister Van der Hoeven stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor een pilot van duizend vouchers, die in twee fasen worden uitgebracht. EZ heeft de eerste serie van 250 ’kleine‘ (ter waarde van 2500 euro) en 250 ’grote‘ (7500 euro) maandag ter beschikking gesteld.

Een innovatievoucher is een tegoedbon voor het MKB om onderzoek te laten uitvoeren. Tot nu toe kon deze alleen bij publieke instellingen worden besteed, maar met de private innovatievouchers zijn de bestedingsmogelijkheden een stuk groter. Ondernemers kunnen een voucher nieuwe stijl aanvragen bij Senternovem. Syntens begeleidt hen bij het formuleren van de kennisvraag en het vinden van de juiste private kennisleverancier.