Kort nieuws

3T zet in op groei met nieuw management en kapitaal

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Via een managementbuy-out nemen Richard Mijnheer en Norbert Beltman het stokje over bij 3T als respectievelijk ceo en coo. Voormalig directeur en eigenaar Marten Eggink houdt een deel van de aandelen en blijft als adviseur verbonden aan het systeemhuis, dat hoofdkwartiert in Enschede en een nevenvestiging heeft in Eindhoven. Investeringsmaatschappij PPM Oost doet ook een duit in zakje. Hoeveel hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Met het nieuwe management en het kersverse kapitaal wil 3T actiever en daarmee groter worden in de ontwikkelmarkt voor micro-elektronica. De komende vijf tot tien jaar wil het groeien van vijftig naar 75 mensen. Dat wil het mede doen via de contacten van PPM Oost. ‘PPM Oost heeft gedegen kennis en een groot netwerk opgebouwd in de sector’, aldus Mijnheer. ‘Daarin zitten niet alleen huidige klanten van ons maar ook diverse potentiële klanten.’ ‘We verwachten dat klanten zich steeds meer richten op hun corebusiness en kennisintensieve ontwikkelopdrachten neerleggen bij externe partijen zoals 3T’, voegt Beltman toe.

3T is actief is in de ontwikkeling en toelevering van klantspecifieke embedded systemen, met een specialisatie in hoogwaardige analoge en digitale elektronica en bijbehorende geïntegreerde software. Klanten zijn wereldspelers in diverse marktsegmenten, gevestigd in Nederland, Duitsland en België. Het bedrijf is meer dan dertig jaar geleden ontstaan uit de Universiteit Twente.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content