Kort nieuws

37 miljoen verlies voor Agfa-Gevaert

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agfa-Gevaert sluit in het derde kwartaal de boeken met een omzet van 719 miljoen euro. Dat is ruim drie procent minder dan een jaar eerder. Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 37 miljoen euro. Het derde kwartaal van 2010 kon het Mortselse bedrijf nog afsluiten met een nettowinst van zestien miljoen euro. Agfa wijt de matige cijfers aan de achteruitgang in de traditionele filmactiviteiten en aan de effecten van de zwakke conjunctuur.

’Zoals verwacht, zagen we een combinatie van een traditioneel seizoensgebonden zwak kwartaal met de impact van de verzwakkende conjunctuur en met het effect van de grondstofprijzen, die het hoogste niveau van het jaar bereikten‘, aldus Agfa-topman Christian Reinaudo. ’Onze hoger dan gemiddelde reorganisatiekosten tonen aan dat we er alles aan doen om onze kosten in overeenstemming te brengen met de situatie in onze markten en om onze productiviteit te verbeteren.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content