32 miljoen voor innoverend mkb

Reading time: 1 minute

Author:

De Nederlandse overheid trekt dit jaar 32 miljoen euro uit voor de Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT), een regeling om samenwerking en innovatie bij het mkb te stimuleren. Dat is ruim de helft meer dan vorig jaar, toen er twintig miljoen euro beschikbaar was. De provincies Noord-Brabant en Limburg hebben ieder nog eens een miljoen vrijgemaakt voor ondersteuning van kleine en middelgrote innovatieve ondernemingen in hun regio.

Voor de topsector High Tech Systemen & Materialen (HTSM) ligt er dit jaar vier miljoen euro klaar. ‘Gezien de ervaringen van vorig jaar hebben wij binnen het topteam besloten om het beschikbare budget grotendeels in te zetten voor R&D-samenwerkingsprojecten’, zegt HTSM-boegbeeld Amandus Lundqvist. Vorig jaar werd het R&D-samenwerkingsbudget in de hightech met een factor vijf overschreden.

Dit jaar is de regeling aangepast. Alle projectvoorstellen worden beoordeeld aan de hand van vier criteria: innovatie, economische impact, mate van samenwerking en kruisbestuiving met andere topsectoren. Voor topsectoroverschrijdende projecten is dit jaar acht miljoen euro extra beschikbaar. ‘Ik roep bedrijven op om ook vooral te kijken naar het criterium cross-over’, aldus Lundqvist.

De resterende tweehonderdduizend euro heeft HTSM gereserveerd voor netwerkactiviteiten.